1K: Met Jules in de klas

Jules-gaat-naar-school

De eerste twee volle schoolweken zitten er al weer op. En er viel al heel wat te beleven in de eerste kleuterklas. Voor sommige peuters waren het hun eerste stapjes in de kleuterschool en ze deden dat één voor één super. De kleuters die vorig jaar al gestart waren hebben hen hier alvast heel goed bij geholpen. Velen onder jullie willen graag eens een vlieg zijn in de klas. We zullen jullie proberen aan de hand van foto's een beetje een beeld te geven van wat we allemaal doen in die eerste kleuterklas.

's morgens starten we allemaal in de zithoek met een onthaal en een klassikale activiteit.

 •  

  Daarna gaan we aan de slag in de hoekjes. Beide kleuterklassen hebben een bouwhoek, constructiehoek, puzzelhoek, poppenhoek, computerhoek ... en nog zoveel meer.

 •  

  Terwijl we in de hoekjes spelen is er ook steeds een activiteit samen met de juf aan de 'grote' tafel. Dit kan een knutselactiviteit, een taalactiviteit of een denkactiviteit zijn.

 •  

  Soms gaan we zelfs al eens iets lekkers klaarmaken in de klas. Zoals hier, appelmoes met appels uit onze eigen schooltuin.

 •  

  Ook in de kleuterschool zijn we al heel erg bezig met mediaopvoeding. Zo heeft elke klas 1 of meerdere computers, waarop we digitale prentenboeken kunnen bekijken en beluisteren en er ook spelletjes over kunnen spelen. Maar sinds dit schooljaar hebben we ook een nieuw vriendje in de klas. Je hoorde er misschien al over vertellen, maar we hebben in alle kleuterklassen een 'Bee-Bot'. We horen jullie al denken: 'welk dier is dat?' Wel dat is een bij, die we zelf kunnen programmeren. Aan de hand van druktoetsen, stellen de kleuters de weg in die ze willen dat de bij gaat volgen.

 • En natuurlijk staan ook de jarige kleuters in de kijker in onze klas. Deze week was er al een jarige kleuter bij juf Sandra. Hieperdepiep hoera Aiden.

 •  

   

  Zoek op deze site

  Het weer

  11°C

  Gistel

  Winderig Vochtigheid: 84%
  Wind: ZW aan 46.67 km/h

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2017 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek

  GRAVENBOS Kennismakingsdagen