1KA/3KA: Doedelzakspeler op school

DSC05515

Vandaag kregen we bezoek van de papa van Liesl (3K) en Arthur (1K). De papa van Liesl speelt doedelzak en kwam dit vandaag demonstreren op school. De kleuters en juffen hebben heel erg genoten van dit optreden.

 

 • Lees Meer
  27 Hits

  1K Sportdag

  Vandaag kwamen de peuters en kleuters van de eerste kleuterklas in hun sportiefste kledij naar school. Ze gingen sporten in de grote sporthal. Daar konden ze naar hartelust springen op de vele springkastelen, gooien en trappen tegen ballen en ballonnen, klimmen en klauteren ...

   

  Lees Meer
  306 Hits

  1K: bezoek 5e jaar verzorging!

  Voor de krokusvakantie hadden we in het peuter-1e kleuter het bezoek van de leerlingen 5e middelbaar verzorging die samen met de kleuters een ganse voormiddag activiteiten kwamen doen rond het thema 'de dokter'.

  Het was een boeiende, speelse voormiddag. Hier enkele sfeerbeelden:

 • Lees Meer
  229 Hits

  1KA: kleurtjes overal!

  Enkele weken terug werkten we in de klas rond het thema kleuren. De hoofdkleuren, kleuren van de dag,....

  Elke dag mochten de kleuters gekleed komen in de kleur van de dag en ook een voorwerp meebrengen in diezelfde kleur.

  Hier enkele sfeerbeelden:

 • Lees Meer
  281 Hits

  1KA - Gevoelens

  Deze week werkten we rond het thema Gevoelens. Elke dag kwam een ander gevoel aan bod.

  Elke dag gingen we ook aan de slag met verf op blije, boze, verdrietige en bange muziek. Met al deze kunstwerken maken we een gevoelsmeter.

  Hier enkele sfeerbeelden:

 • Lees Meer
  361 Hits

  1K - Jules viert Kerstmis

  Samen met Jules bereidden de kleuters het kerstfeest voor. De kleuters maakten samen een adventskrans, versierden de kerstboom, speelden met en in de kerststal het geboorteverhaal van Jezus na. De kleuters maakten ook hun eigen kerststal met rollen en gips. En uiteraard stond ook het nieuwe  jaar voor de deur, waarvoor we onze wensen op een leuke manier wilden delen met iedereen. Dus ook tijd om een leuke originele nieuwjaarsbrief te knutselen.

 •  

  Lees Meer
  354 Hits

  1K - Voorleesdag

  Op de voorleesdag trokken de kleuters naar een 'geheim' bos ergens in Gistel. Daar wachtte juf Hanne-Lore ons op in een magisch huisje. Ze vertelde ons het 'grote billenboek'. Wisten jullie dat er heel wat soorten billen bestonden? Neen? Dan moet je dit boek dringend eens lezen!

 •  

  Lees Meer
  290 Hits

  1K - Jules en Sinterklaas

  De kleuters van de eerste kleuterklas keken heel erg uit naar het jaarlijkse bezoek van de Sint en zijn pieten. Alle voorbereidingen werden getroffen om er dit jaar ook weer een groot feest van te maken voor Sinterklaas. En ook bij ons waren alleen maar flinke kindjes in de klas, dus kregen wij ook heel wat lekkers en nieuw speelgoed voor onze klas. Dank u Sinterklaasje en tot volgend jaar!

 •  

  Lees Meer
  316 Hits

  Jules in het bos

  De kleuters van juf Sandra en juf Vicky gingen op stap naar het bos. Ze gingen op zoek naar takken, blaadjes, nootjes,... Ook in de klas waren heel wat herfstmaterialen te vinden. De kleuters van juf Vicky maakten samen met juf Asmina een boom uit klei met de gevonden takken. De kleuters leerden de herfstkleuren kennen. Er werden bomen gekleurd in de mooiste herfstkleuren en de stam werd gerold in een mix van herfstkleuren.

 • Lees Meer
  272 Hits

  Goudlokje en de 3 beren

  Voor de herfstvakantie hoorden de kleuters het verhaal van Goudlokje en de 3 beren. Na 2 weken konden de kleuters het verhaal helemaal naspelen en zelf vertellen aan de juf. De kleuters waanden zich zelf 1 van de beren, maakten berenpap en berensoep, leerden sorteren volgens grootte. Groot, middelgroot en klein kwamen tijdens die weken heel vaak aan bod. De kleuters brachten ook hun eigen knuffelbeer mee van thuis. De kleuters maakten met blokken een bedje dat net groot genoeg was voor hun eigen beer. Ze smeerden een boterham met choco of confituur.

 • Lees Meer
  445 Hits

  1K: Jules eet fruit

  De voorbije 2 weken leerden de kleuters alles over fruit. Zo gingen ze fruit kopen in de fruitwinkel, maakten ze fruitsalade en appelmoes, maakten appeltjes uit klei, leerden nieuwe soorten fruit kennen, fruit sorteren, ...

 • Lees Meer
  569 Hits

  Jules is jarig

  Jules is jarig

  De voorbije weken werd er heel wat feest gevierd in de eerste kleuterklassen. jules was jarig, maar ook Karina en juf Vicky blaasden kaarsjes uit op de verjaardagstaart. En feest vieren, dat is iets wat deze kleuters zeker goed kunnen. Ze maakten een verjaardagstaart in plasticine, papier, ... maar natuurlijk ook een echte lekkere verjaardagstaart. Maar ook zingen en muziek maken voor de jarige kunnen de kleuters als de beste.

  Kortom: .... feesten doen ze graag!

 • Lees Meer
  656 Hits

  1KA - Welkom Tijs

  Ook bij juf Vicky kwam een baby op bezoek. Fien werd begin september grote zus van Tijs en was maar al te trots om haar kleine broer aan de kleuters van de klas te komen tonen.

  Proficiat aan de ouders, Lize en Fien!

 • Lees Meer
  656 Hits

  Femke werd grote zus

  Femke werd deze week grote zus. Marthe kwam al eens op bezoek in de klas van juf Sandra. 

  Proficiat aan de trotse ouders, Femke en Jolien.

 • Lees Meer
  711 Hits

  1KB - Kom erbij!

  De eerste schoolweek zit er alweer op! De klas werd verkend, nieuwe vriendjes werden gemaakt. Iedereen mag erbij in onze klas.

  Samen met onze juffen leerden we onze nieuwe klas kennen en ook ons vriendje Jules was erbij. 1 ding is zeker, het wordt weer een fantastisch schooljaar.

   

 • Lees Meer
  550 Hits

  Kom erbij!

  Kom erbij!

  Nog even en het is weer zover. De klassen staan al klaar, de juffen zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen en ook Jules zit ongeduldig te wachten om zijn nieuwe vriendjes te leren kennen van de klas. 

  Daarom nodigen we u heel erg graag uit om eens te komen piepen in je nieuwe klas op zaterdag 27 augustus van 9.00 tot 12.00. 

  Hopelijk tot dan!

  Jules, juf Sandra, juf Vicky, juf Hadewych en juf Maaike

  Lees Meer
  567 Hits

  Het weer

  17°C

  Gistel

  Winderig Vochtigheid: 89%
  Wind: WZW aan 51.50 km/h

  Contacteer ons

  Adres

  Gravenbos 6
  8470 Gistel

  Telefoonnummer

  +32 59 27 63 63

  Heb je dit al bekeken?

  05 september 2016
  23 februari 2017

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen

  14 september 2016
  01 september 2016
  10 maart 2017
  18 april 2017
  © 2017 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek