Op uitstap naar Atlantikwall

DSC07654

Woensdagvoormiddag gingen we op uitstap naar het openluchtmuseum Atlantikwall. Warmpjes ingeduffeld liepen we door een net aan ondergrondse gangen en bunkers. Dat de Atlantikwall één van de grootste bouwprojecten van de 20ste eeuw was, kunnen we alvast niet langer ontkennen. Wist je zelfs dat deze verdedigingslinie van Noorwegen tot aan de Frans-Spaanse grens liep? De laatste bewoner van het domein was prins Karel. Hij heeft zich steeds verzet tegen de afbraak van de Atlantikwall en gelukkig maar. Het was zijn bezoek meer dan waard!

 

 • Lees Meer
  128 Hits

  L2 Dag van de jeugdbeweging

  logo-dagvandejeugdbeweging

  Verbroedering tussen de verschillende jeugdbewegingen in het tweede leerjaar.

   

 • Lees Meer
  136 Hits

  Poppenspel: de spin Sebastiaan

  DSC07593

  We maakten ons eigen spinnenpopje. Daarmee speelden we in ons poppentheater het verhaal van de spin Sebastiaan na. Er kwamen heel wat leuke voorstellingen aan bod, het publiek genoot met volle teugen.

 • Lees Meer
  96 Hits

  Champignons in de klas

  Champignons-vol

  De leerlingen van het tweede leerjaar haalden de voorbije maand hun groene vingers naar boven. Ze kweekten namelijk champignons in klas, daar kwam toch het een en ander bij kijken.

  Dekaarde toevoegen en gelijk verdelen, water geven en afwachten tot de schimmelgroei. Daar begon het allemaal mee. Bij voldoende schimmelgroei mocht de zak open en keken we vol bewondering toe hoe kleine knopjes uitgroeiden tot grote champignons.

  Het smaakt alvast naar meer...

  Laat die tweede en derde oogst maar komen.

 • Lees Meer
  89 Hits

  Creatief omgaan met speelgoed

  cover

  Op de speelplaats van Gravenbos 4 gebruiken de lln van het 1e en het 2e het speelgoed niet altijd waarvoor het dient. Erg? Helemaal niet. Ze bouwen samen een “hindernisparcours” en stappen dan geduldig elk om beurt tot het einde. Misschien gaf één of andere juf hen wel een hint.
  Fijn om ze allemaal zo fijn samen te zien spelen.

 • Lees Meer
  189 Hits

  Fruitsalade maken

  Vers-fruitsalade

  Een tafel vol met appels, peren, meloenen, druiven, bananen, ... stond de leerlingen van het tweede deze middag op te wachten. Voor we gezond konden snoepen moest er dus eerst heel wat gewerkt worden.

  Te beginnen met onze handen te wassen. Daarna sneden we ijverig onze stukken fruit in kleine stukjes. Dat was niet altijd even makkelijk, maar oefening baart kunst. We sloten onze kookactiviteit samen gezellig af met een babbeltje en bovenal ons welverdiend kommetje fruit.

 • Lees Meer
  270 Hits

  Naar de computerklas

  edudemic.com_

  Kijk eens hoe flink wij werken in de computerklas.

 • Lees Meer
  161 Hits

  Strappen maar!

  IMG_4084

  De leerlingen van het tweede waren er helemaal klaar voor. Fiets of step, fluojas en helm. We dansten op het straplied en fietsten op een parcours. Amai, dat ging goed.

 • Lees Meer
  216 Hits

  Dag van de sportclub

  shutterstock_304691351

  Ook het tweede leerjaar bruist van het sporttalent.

  Zoveel sporten verzamelt op één foto, kan jij ze allemaal raden?

 • Lees Meer
  203 Hits

  Welkom in het tweede leerjaar!

  welko_20170905-170351_1

  'Say cheese' of 'spaghetti' hoorde je deze middag even weerklinken op de speelplaats. De leerlingen van het tweede leerjaar verzamelden voor enkele leuke groepsfoto's.

  Geniet van de kiekjes.

 • Lees Meer
  926 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  11°C

  Gistel

  Winderig Vochtigheid: 84%
  Wind: ZW aan 46.67 km/h

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2017 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek

  GRAVENBOS Kennismakingsdagen