Samenwerking derde kleuter - eerste leerjaar 'herfst'

9046627a658cec4c9dbb8c01d5c68ae4

Op vrijdag 27 oktober zijn we gestart met de samenwerkingsmiddagen voor het derde kleuter en het eerste leerjaar. Het is de bedoeling om de kinderen van het derde kleuter op een speelse manier te laten kennismaken met de juffen en de werking van het eerste leerjaar. De leerlingen van het eerste leerjaar helpen hen hierbij een handje en zullen op deze manier ook nog eens kunnen genieten van het spelen in de kleuterklassen. De eerste samenwerkingsmiddag werd opgebouwd rond het thema 'de herfst'. In alle klassen waren opdrachten voorzien waarbij de kinderen konden tekenen, knutselen, spelen, hun fijne motoriek oefenen, enz. De jongens en meisjes genoten met volle teugen. Genieten jullie mee? 

 • Lees Meer
  285 Hits

  SLOEF

  Sloef1

  Op vrijdag 20 oktober mochten de leerlingen van het eerste leerjaar genieten van het poppentheater Sloef. In dit mooie schouwspel leerden de kinderen hoe ze afval moeten sorteren.

 • Lees Meer
  88 Hits

  Tanden poetsen

  17225855-brushing-tooth_20171022-124334_1

  Onze tanden moeten een leven lang meegaan. We moeten ze dan ook van kleins af aan goed verzorgen. Hoe je dat doet leerden we in de klas.

 • Lees Meer
  119 Hits

  En wat hebben we vandaag geleerd? ...

  81132179-teeth-model-mirror1

  Samen met juf Phaedra en juf Kyenta hebben de kinderen van het eerste leerjaar de voorbije twee weken heel wat bijgeleerd over hun tanden. Zo hebben ze ontdekt welke soorten tanden er zijn, welke voeding goed en minder goed is voor hun tanden, wat een tandarts doet en nog heel wat meer. Om te controleren of ze goed opgelet hadden in de lessen hadden deze juffen een leuk gezelschapsspel gemaakt, waarin de leerlingen alles wat ze leerden konden gebruiken om zo tanden te verzamelen. Wie de meeste tanden verzamelde was de winnaar.

  Flickr Suite Plugin ERROR! Geen selectiecriteria. Specificeer a.u.b. een tag of een ID voor foto, album of stream.

   

  Lees Meer
  97 Hits

  Tanden poetsen L1C

  AAEAAQAAAAAAAAOEAAAAJGE4NDg3NTNhLWEwZTUtNDE1ZC1iZDVkLTRlYjlhZmRlZDc5MA

  Onze tanden zijn zo belangrijk! We moeten er goed voor zorgen. Dat doen we door ze elke dag 2 keer te poetsen.

  We deden dit ook vrijdag in klas na ons lekker gezond ontbijt! Een handig trucje om ze te poetsen: de drie B's! Buitenkant, binnenkant en bovenop. 

 •  

   

  Lees Meer
  133 Hits

  Samen bewegen in de herfst

  de herfst

  Het nieuwe seizoen is begonnen ..... Dus ook tijd om nog eens af te spreken met onze meter of peter. We spraken af op de speelplaats om buiten in het mooie herfstweer wat te bewegen. We beeldden de wind, blaadjes en bomen uit. En dit op de muziek van Vivaldi. Het was een hele leuke ervaring. 

 • Lees Meer
  113 Hits

  Creatief omgaan met speelgoed

  cover

  Op de speelplaats van Gravenbos 4 gebruiken de lln van het 1e en het 2e het speelgoed niet altijd waarvoor het dient. Erg? Helemaal niet. Ze bouwen samen een “hindernisparcours” en stappen dan geduldig elk om beurt tot het einde. Misschien gaf één of andere juf hen wel een hint.
  Fijn om ze allemaal zo fijn samen te zien spelen.

 • Lees Meer
  190 Hits

  Gezond ontbijten.. da's pas lekker!

  729328

  Gisteren was het dan zover.. Na al de lessen over gezonde voeding, mochten we nu zelf eens lekker genieten van een gezond ontbijtje. Een sneetje bruin brood met wat confituur of een heel klein beetje choco, kaas of hesp, wat gezonde cornflakes met melk, druifjes of banaan en een glaasje water, melk of fruitsap. Zo aten wij ons buikje rond. Want ontbijten is SUPER GEZOND! 

 •  

  Lees Meer
  173 Hits

  Kookmiddag

  omslagfot_20171005-183925_1

  Vandaag mochten de leerlingen van het eerste leerjaar aan de lijve ondervinden dat gezond ook lekker kan zijn. Samen met de juffen maakten de kinderen lettersoep, spinnensoep of fruityoghurt zonder suiker en fruitbrochettes.
  Dat was smikkelen en smakkelen en smullen geblazen!
  We laten jullie graag mee watertanden ...

 • Lees Meer
  308 Hits

  Strapdag!

  thumbAgenda

  Strappen is een goed idee! Daar doen wij allemaal aan mee.

  Vrijdag begonnen we met een stevige opwarming op het straplied. Daarna mochten wij strappen op de grote speelplaats. Eerst helm op en fluojas aan. Dan nog een paar afspraakjes met de juf. En dan mochten we aan het parcours beginnen. Zalig was dat met het zonnetje op onze snoet! 

 • Lees Meer
  221 Hits

  Allereerste zwemles

  Zwemmen

  Donderdag mochten de kinderen van het eerste leerjaar voor het eerst een frisse duik nemen in het zwembad. Zich alleen omkleden, afspraken maken, belletjes blazen, elkaar voorttrekken door het water, een duik nemen, ... We voelden ons als visjes in het water!

   

 •  

  Lees Meer
  471 Hits

  Peter- en meterschap

  peter.meter_

  Vandaag kregen wij een meter of peter. Zij zullen ons een beetje wegwijs maken op school en helpen waar nodig. Zo voelen wij ons een stuk veiliger!

  We doen ook enkele leuke activiteiten samen. Onze eerste is al in aantocht: samen naar de misviering! Dat wordt leuk!

 •  

  Lees Meer
  453 Hits

  We zijn goed vertrokken!!

  DSCN3310

  Hier zijn ze dan. Alle kinderen van het eerste leerjaar die ingecheckt zijn voor een jaar vol toffe en leerrijke avonturen. We wensen ze allemaal een goede reis. 

 • Lees Meer
  666 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  12°C

  Gistel

  Winderig Vochtigheid: 77%
  Wind: Z aan 46.67 km/h

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2017 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek

  GRAVENBOS Kennismakingsdagen