Apotheose K3 - L1

Gisteren spraken we een laatste keer af met het derde kleuter. Het was een hele toffe voormiddag, samen beleefden we leuke momenten. We gaven elkaar een heel groot applaus en als kers op de taart werden we verrast met een leuk diploma.

 •  

  Lees Meer
  393 Hits

  Santé!

  Deze morgen hebben we de communieperiode in stijl afgesloten. Nog een laatste keer klonken we op het schitterende werk van de kinderen, de ouders, de juffen,.... We verdienen allemaal een dikke PROFICIAT! Santé! 

   

 • Lees Meer
  1175 Hits

  Kennismaken met één liter

  In welke fles kan er precies één liter water? 1B stak de koppen bij elkaar. Goed samenwerken, duidelijk aflezen en samen overleggen waren van groot belang. Hier en daar werd er eens wat water gemorst, oeps ... Na veel gieten, water scheppen en flessen vullen, kwamen we tot de vaststelling dat er in onze melkfles precies één liter water kon. Proficiat 1B!

 • Lees Meer
  199 Hits

  Schoolreis

  Het eerste leerjaar vertrok deze morgen op schoolreis, JOEPIE! Onze eerste stopplaats bevond zich in Gits, daar leerden we van alles over de bij. Elk van ons werd omgetoverd tot bij, vandaar onze leuke attributen! We maakten kennis met de dar, de poetsbij, de haalbij, de verzorger, de wachter en niet te vergeten onze koningin. Wist je dat de koningin zo'n 2000 eitjes per dag legt? Daar schrokken we toch wel even van...

  We vervolgden onze schoolreis naar de Wonderlamp in Aartrijke. Daar konden we verder genieten van het zalige zonnetje en vooral enorm veel spelen. Geniet volop mee van de leerzame en leuke momenten via de onderstaande foto's.

 •  

  Lees Meer
  384 Hits

  Regenwormen op bezoek

  We nodigden enkele regenwormen uit in klas om ze te bestuderen. We gingen op zoek naar ogen, oren, een mond, pootjes, ... De echte waaghalzen namen de worm zelfs op de hand om een heel grondige analyse uit te voeren.

  Vandaag legden we onze bezoekers in de watten ... We maakten voor hen een hotel! We hadden van alles nodig: aarde, zand, een schop, dorre blaadjes, wat water en uiteraard onze regenwormen. We hopen onze eersteklas tunnelbouwers op deze manier 'live' aan het werk te zien. Spannend ....

 • Lees Meer
  184 Hits

  Hiep hiep hoera voor Simon!

  Simon werd zeven jaar in de krokusvakantie. Gisteren vierden we zijn zevende verjaardag in klas en werden we getrakteerd op lekkere chocoladecakejes.

  Geniet er nog volop van Simon!

 • Lees Meer
  136 Hits

  Aan de slag met Joris en de draak

  Na de toneelvoorstelling sloegen de leerlingen van het eerste leerjaar de handen in elkaar. Er kwamen heel wat verborgen acteertalenten naar boven, wat was dat een aangename verrassing! We leerden de draak uitbeelden, verschillende emoties spelen, verschillende emoties groter uitbeelden, toneelstukjes bedenken in groep, ... Kortom te veel om op te noemen. We speelden, lachten en genoten volop! Geniet je even mee?

 • Lees Meer
  185 Hits

  Gelukkige verjaardag Jérôme!

  Hiep hiep hoera voor Jérôme! Hij werd donderdag 7 jaar, gefeliciteerd!

  Heel erg bedankt voor de leuke cake en geniet er nog volop van.

 • Lees Meer
  164 Hits

  Gefeliciteerd Bent!

  Ook Bent mocht ondertussen al op onze verjaardagsstoel zitten, gefeliciteerd Bent!

  Geniet er met volle teugen van!

 • Lees Meer
  178 Hits

  Kronkeldidoe

  Gisteren hebben wij samen met Kronkeldiedoe gesport en gespeeld. We werden in vier groepen ingedeeld en legden samen met onze juffen een heel groot parcours af. We hebben wat kiekjes genomen zodat jullie eens kunnen zien hoe leuk het was! 

 • Lees Meer
  201 Hits

  Gelukkige verjaardag Elise!

  Hiep hiep hoera voor Elise! We vierden vandaag haar verjaardag in klas. Dankjewel voor de lekkere cakejes Elise!

  Geniet nog met volle teugen van je verjaardag, hieronder kun je alvast genieten van de foto's in klas.

 • Lees Meer
  185 Hits

  Rekenen met geld

  Vandaag gingen de winkeltjes opnieuw open in het eerste leerjaar B. De leerlingen werden voorzien van een rijkelijk gevulde envelop munten en biljetten. Winkelen was de boodschap! Het was goed zoeken naar de juiste munten en biljetten om onze inkopen te kunnen doen. Al gauw hadden we het één en het ander gekocht. Kijk je even mee naar onze inkopen?

 • Lees Meer
  263 Hits

  Op uitstap naar de sterrenwacht

  Het eerste leerjaar ging vandaag op uitstap naar de sterrenwacht Beisbroek.

  Dankzij een leuke waaier aan activiteiten maakten we kennis met de planeten, de sterren, de maan, de sterrenbeelden aan de hemel en nog zoveel meer. Zo keken we onder andere naar de film: 'Kleine ster'. Dit zul je vast niet geloven, maar die film werd afgespeeld op een koepelvormig scherm waardoor we in ligstoelen naar het plafond keken. Daardoor leek het alsof we vertoefden in de ruimte! Hoe geweldig was dat wel niet?

  En wat hebben we het getroffen, want er was een heldere hemel! Dat betekende dat we door de telescoop konden gluren naar die oogverblindende zon.

  Hieronder kun je alvast genieten van de vele kiekjes.

 • Lees Meer
  327 Hits

  William is jarig!

  Maandag was William jarig in 1B. We dansten en we zongen, kortom sfeer en gezelligheid was zeker geslaagd.

  Dankjewel voor de lekkere cakejes, het fruitsap en de leuke ballon.

  Geniet er nog met volle teugen van!

 • Lees Meer
  171 Hits

  Gelukkige verjaardag Lize!

  Lize vierde vrijdag haar verjaardag in de klas, wat was het een leuk feest!

  Geniet er nog van Lize en hartelijk bedankt voor de lekkere wafeltjes.

 • Lees Meer
  253 Hits

  Hiep Hiep Hoeraa voor Fientje

  Lang zal ze leven, onze Fien! Deze middag vierden wij haar 6de verjaardag. Ze had lekkere cakejes mee voor ons! 

 • Lees Meer
  243 Hits

  handige harry's in 1B

  Een bootje bouwen, het ziet er makkelijker uit dan het is. Toch gingen we de uitdaging aan. En wat voor een uitdaging... Het bootje moest kunnen drijven en leuk versierd zijn. Al snel kwamen we op geweldige ideeën! We maakten gaatjes om ramen te maken, we bevestigden masten, we bouwden motoren, we maakten een kajuit, ...

  Het was een leuke afsluiter van ons thema Sinterklaas.